Makelaar Leeuwarden

8 tips voor het kiezen van een makelaar in Leeuwarden

Je hebt je besluit genomen. Je gaat jouw huis verkopen. Maar hoe pak je dat aan? Er zijn zoveel makelaars in Leeuwarden. Welk kantoor past bij jou? We geven je graag een paar tips om je woningverkoop zorgeloos te laten verlopen. Doe er je voordeel mee!

1. Is de makelaar in Leeuwarden aangesloten bij een brancheorganisatie?

Je kent vast een paar makelaars in Leeuwarden. Check of de makelaar bij een vereniging is aangesloten. Dit zijn: NVM, Vastgoedpro en VBO. Binnen deze verenigingen gelden strikte regels. Zo bestaat de NVM al sinds 1898 en moeten alle leden zich aan de erecode houden. Daarnaast is jaarlijkse scholing binnen de NVM verplicht, zo wordt de vakkennis op peil gehouden.
Wist je dat: Faber Makelaardij al sinds 1968 lid is van de NVM?

Klanten vertellen:
“Faber Makelaardij is erg betrokken, ze zijn ook bereikbaar na werktijd, geven goed advies en denken graag met je mee!”

2. Heeft de makelaar goede ondersteuning op kantoor?

De laatste jaren zijn er veel nieuwe makelaars in Leeuwarden gekomen. Vaak zijn dit eenmansbedrijven. In praktijk kan dat voor problemen zorgen: wie behartigt jouw belangen als de makelaar ziek wordt, afwezig is of op vakantie gaat? Een makelaar met ondersteunend personeel is beter bereikbaar en kan taken overdragen waardoor jij sneller geholpen wordt.

3. Gaat de makelaar met zijn tijd mee?

Social media is vandaag de dag niet meer weg te denken. Kijk ook hoe de kantoren zich daar presenteren. Een actieve makelaar plaatst regelmatig nieuws op Facebook. Dat wil jij toch ook?

4. Heeft de makelaar voldoende ervaring in Leeuwarden?

Leeuwarden is een bijzondere stad. Dan wil je ook een makelaar die de stad op zijn duimpje kent. En die jarenlange ervaring heeft. Probeer daarom na te gaan hoe lang het kantoor al actief is in Leeuwarden.

Ons kantoor aan de Verlengde Schrans in Leeuwarden waar we in 1968 zijn gestart.

5. Wat zeggen vrienden en familie over de makelaar?

Vraag ook aan vrienden en familie naar hun ervaringen. Hoe is de verkoop van hun huis verlopen? Waren ze tevreden? Wat zouden ze anders doen? Check hier hoe Faber Makelaardij beoordeeld wordt door klanten.

6. Nodig de makelaar uit voor een vrijblijvend verkoopgesprek

Dan is het tijd om spijkers met koppen te slaan: je nodigt de makelaar uit en geeft hem of haar de kans om hun verhaal te doen. Hoe willen zij jouw huis gaan verkopen? Welke kosten (courtage) stelt het kantoor voor? Zijn er nog (media)kosten vooraf?
Let op: vraag ook of er intrekkingskosten zijn. Dit zijn kosten die je betaalt als je besluit de verkoop te stoppen.

Tip:
Maak vrijblijvend een afspraak met Faber Makelaardij en ontdek jouw voordelen: grote betrokkenheid en veel persoonlijke aandacht.
Daar doen we iedere dag weer keihard ons best voor. Gegarandeerd. Het bewijs daarvan lees je terug in onze beoordelingen.

7. Welke vraagprijs adviseert de makelaar?

Tijdens het kennismakingsgesprek geeft de makelaar vaak een indicatie voor de vraagprijs. Vraag even door: hoe komt zo’n prijs tot stand en waar is deze op gebaseerd?

Tip:
Ga niet altijd voor het kantoor dat de hoogste vraagprijs adviseert. Dat lijkt aantrekkelijk, maar kan betekenen dat je heel lang over de verkoop doet of dat je uiteindelijk toch moet zakken met de vraagprijs.

Dit blijkt ook onderzoek: hoe langer de verkoop, hoe groter het verschil tussen vraag- en verkoopprijs:

Bron: NVM

8. Vertrouw op je gevoel

Je eigen gevoel zegt vaak heel veel. Heb je een klik met de makelaar? Jullie gaan intensief samenwerken en dan is het prettig als je goed met elkaar over weg kunt. Maak dus niet alleen een keuze voor de voordeligste makelaar, maar luister goed naar je hart.

Vrijblijvend advies bij verkoop

Hebben we je een beetje op weg geholpen met deze tips? Je begrijpt vast dat wij je graag willen ondersteunen bij de verkoop van jouw huis. Of dat nu een eengezinswoning, appartement, villa of twee-onder-een-kap is: wij helpen je graag!


We zijn met ons kantoor al 50 jaar actief in Leeuwarden en uiteraard lid van de NVM. Van klanten horen wij vaak dat het fijn werken is met ons: “Faber Makelaardij is erg betrokken, ze zijn ook bereikbaar na werktijd, geven goed advies en denken graag met je mee!”
Wil je dit zelf ervaren? Vraag dan vrijblijvend onze verkoopinformatie aan.

Oja, uiteraard komt jouw huis uitgebreid op Funda te staan.

Ja, vertel mij over de verkoopvoordelen van Faber!

“Faber: de makelaar met hart voor Leeuwarden!”