Makelaardij Friesland

Zoek je een Makelaardij in Friesland?

Een goede makelaardij in Friesland biedt een ongekende meerwaarde bij de koop en verkoop van jouw woning of bedrijfsruimte. Makelaardij Faber heeft een uitgebreid aanbod van woningen in de regio, en de expertise om je te begeleiden naar een succesvolle transactie. Vraag en aanbod worden door de makelaars van Faber samengebracht.

Faber Makelaardij Friesland voor een professioneel advies

Natuurlijk is het uiteindelijk de verkoper die de prijs van een pand bepaalt. De makelaar is slechts de dienende partij die taxeert, adviseert, en onderhandelt. De makelaars van Faber kunnen echter als geen ander de marktpositie inschatten van het te verkopen pand. Hierdoor sta je sterk bij het onderhandelen, zowel als kopende en als verkopende partij.

Is het beter om de vraagprijs onmiddellijk te accepteren, omdat er andere kapers op de kust zijn? Of is het beter om een tegenbod te doen, en even af te wachten? Doordat hierbij zoveel verschillende factoren meespelen, is dat voor een particulier moeilijk in te schatten – dat kun je beter overlaten aan een professional.

Een gevalideerd taxatierapport van Faber Makelaardij Friesland

Een onafhankelijk taxatierapport geeft een objectieve waardebepaling van onroerend goed. Dit geldt voor het pand, maar ook voor de aanliggende percelen. Dit kan bouwgrond zijn, maar ook bijvoorbeeld een garage of loods. Dit taxatierapport is belangrijk bij het aanvragen van een hypotheek bij aankoop. Het pand is immers de zogenaamde asset – het onderpand – die de bank van jou vraagt. Maar ook wanneer je geld vrij wilt maken voor bijvoorbeeld een verbouwing, wordt dit rapport verlangd.

Het is dan vaak verstandig om een nieuw taxatierapport op te laten maken. Faber Makelaardij Friesland is aangesloten bij de VVM, en werkt samen met de Taxateursunie en de VWWI (het Nederlands Woning Waarde Instituut).

Een pand verkopen via onze makelaardij in Friesland

Faber Makelaardij bemiddelt in de verkoop van zowel woningen als bedrijfsruimtes. Je kunt de makelaardij al vanaf het prille begin betrekken bij het proces. Dan krijg je meteen advies over het bepalen van de verkoopprijs, en besteed je het hele proces van het maken van de foto’s en de plaatsing op Funda uit. Faber Makelaardij Friesland plaatst jouw pand bovendien op verschillende andere sites, en in de lokale media. Natuurlijk gebeurt alles in nauw overleg met jou. Ook het bezichtigen van jouw woning, het onderhandelen en de overdracht regelen we voor je. We gaan zelfs met je mee naar de notaris als jij dat wilt.

Contact opnemen met Faber Makelaardij Friesland

Heb je nog vragen? Wens je meer informatie? Vul dan onderstaand contactformulier in en één van onze adviseurs neemt dan zo snel mogelijk contact met je op. Bel je liever? Geen probleem. Via 0582151555 heb je meteen iemand aan de lijn. Alle medewerkers van Faber makelaardij in Friesland staan jou graag te woord!